Sprijin pentru două familii băcăuane afectate de incendiu

Data: 19 Ianuarie 2022

Două familii din comuna băcăuană Mănăstirea Cașin, ale căror locuințe au fost mistuite de flăcări în urmă cu câteva zile, au primit 5.000 de lei sprijin financiar din partea Înaltprea­sfin­ți­tului Părinte Ioachim, Arhie­piscopul Romanului și Bacăului.

Banii au fost oferiți marți, 18 ianuarie, de către părintele protopop de Onești, Ioan Bârgăoanu. Totodată, cele două familii, Deleu și Enache, primesc ajutor și din partea Asociației „Patmos” din cadrul Protopopiatului Onești.

„Fiecare familie a primit suma de 2.500 de lei, bani necesari pentru achiziționarea materialelor de reconstrucție a caselor. Grija Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru enoriașii Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului nu se manifestă doar prin rugăciune, ci și prin faptă, arătând prin aceasta că oamenii aflați în situ­ații dificile nu trebuie să fie singuri, chemându-i pe toți la împlinirea poruncii iubirii aproapelui. Totodată, Protopopiatul Onești, prin Asociația «Patmos», va continua să sprijine cele două familii cu porții de mâncare caldă în fiecare zi, timp de o lună, asigurându-le un minim necesar până la refacerea imobilelor. Vom cumpăra, astfel, cele necesare traiului și hrană pentru copiii necăjiți. Singuri nu vom putea! Numai împreună putem să le ștergem lacrimile”, a declarat părintele protopop Ioan Bârgăoanu.