Tabără la munte pentru 20 de copii hipoacuzici din Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 01 Septembrie 2022

În această perioadă, 20 de copii hipoacuzici din Arhiepiscopia Bucureștilor participă în Munții Ciucaș la cea de-a șasea ediție a taberei „Cercetașii Munților”, organizată de părintele Mirel Ilie, preotul comunității surzilor din Capitală. Vor participa la ateliere de artă și meșteșugărit, precum cele de olărit și pictură, și la activități cu rol catehetic.

Copiii beneficiari fac parte din familii defavorizate, care nu au avut posibilitatea financiară să meargă în excursii sau tabere de vară.

„Prin grija Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, comunitatea ortodoxă a surzilor din București «Sfântul Ierarh Meletie» împreună cu 20 de copii și doi instructori se află în tabără la munte. Încercăm să implicăm, pe cât este posibil, copii care nu au mai participat în tabără, să căutăm familiile care au copii și care nu-și pot permite să-i trimită la munte. În felul acesta, având un univers în care ne aflăm numai persoane cu deficien­țe de auz și vorbire, să putem să cunoaștem și lucruri noi, oameni noi, dar să ne dăm seama și de potențialul pe care fiecare dintre noi îl are”, ne-a transmis preotul Mirel Ilie.

An de an, în mai multe serii, copii și tineri din comunitate descoperă frumusețile naturii și participă la ateliere menite să îmbine aspectele duhovniceşti cu cele practice.

„Tabăra este structurată pe ­două module. Primul modul va fi desfășurat la Cabana «Vârful Ciucaș», de lângă localitatea Cheia, iar cel de-al doilea este organizat la Mănăstirea Izvorul Mu­re­șului, județul Harghita, unde copiii vor vedea cum se pictează o icoană, precum și cum se con­fecțio­nează veșmintele biseri­cești. Vom face o prezentare a ar­hitecturii bisericii, dar vom avea și ateliere prin care vom ­explora și latura sufletească”, a mai spus părintele Mirel Ilie.

La sfârșitul taberei, copiii par­ticipanți vor primi ghiozdane, ­rechizite, îmbrăcăminte și încăl­ță­minte, asigurate de Sectorul ­social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.