Târgul Naţional de Jucării

Un articol de: Oana Rusu - 29 Mai 2014

Părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi cu cei mici la Târgul Naţional de Jucării, organizat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA. La eveniment participă aproximativ 70 de meşteri populari, creatori de jucării ecologice, păpuşi, miniaturi, obiecte din ceramică şi din lemn, destinate copiilor, pictură naivă.

Complexul Naţional Muzeal (CNM) ASTRA din Sibiu organizează, ca în fiecare an, în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, Târgul Naţional de Jucării. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul se va desfăşura în acest an în perioada 31 mai - 1 iunie, în Parcul Tineretului din Sibiu, între orele 10:00-18:00, conform unui comunicat de presă transmis de organizatori.

Evenimentul organizat de muzeografele Ioana Luca şi Simona Ghiorghieş va fi onorat de un număr de aproximativ 70 de meşteri populari, creatori de jucării ecologice, păpuşi, miniaturi, obiecte din ceramică şi din lemn, destinate copiilor, pictură naivă. De asemenea, vor fi puse în vânzare cărţi sau obiecte de vestimentaţie pentru cei mici. Aceştia vor putea să se delecteze cu preparate, precum mere coapte în aluat, sucuri naturale şi turtă dulce.

Concerte, jocuri şi ateliere

Târgul va fi deschis sâmbătă, 31 mai, de un concert al corurilor reunite ale şcolilor gimnaziale „Regele Ferdinand“ şi „Radu Selejan“, coordonate de profesorul Paul Miereanu. Atât sâmbătă, 31 mai, cât şi duminică, 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi să participe la ateliere de modelaj în lut, de confecţionat păpuşi din aţă şi morişti din hârtie, cusături pe pânză. Centrul „Helen Doron English“ va organiza, în 31 mai, diferite jocuri pentru copii, ateliere de realizat mărgele din lemn, jucării din pâslă, măşti din diferite materiale, pictură pe faţă.

„Aşteptăm copiii Sibiului, şi nu numai, să admire, să cumpere şi să se distreze! Între orele 10:00 şi 18:00, parcul va răsuna de bucuria nevinovată a copiilor! Zâmbiţi alături de noi! Muzeul ASTRA vă invită, cu mic, cu mare, la celebrarea celei mai frumoase perioade a vieţii: copilăria“, a spus muzeografa Ioana Luca, responsabilă a acţiunii.