Târnosirea bisericii din Parohia Săcalu de Pădure, Protopopiatul Reghin

Un articol de: Oana Rusu - 31 Iulie 2023

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a târnosit, în Duminica a 8-a după Rusalii, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Parohia Săcalu de Pădure, Protopopiatul Reghin, apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a spus: „Cel Care a înmul­țit pâinea în loc pustiu ni Se oferă și nouă până la sfârșitul lumii ca Pâine a Vieții care se mănâncă pururea și niciodată nu se sfârșește. Împărtășindu-ne cu Sfintele Taine ale lui Hristos, ne purificăm, ne sfințim și dobândim, totodată, arvuna nemuririi noastre. Primind frecvent Sfânta Împărtășanie, putem avea o viață cu alese roade duhovnicești, iar la capătul luptei celei bune, Hristos ne va dărui cununa mântuirii. El ne promite aceasta prin cuvintele: «Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică»”.

La finalul slujbei, pr. paroh Ioan Ovidiu Toma a fost hirotesit întru iconom, iar binefăcătorii care au contribuit la zidirea, împodobirea și renovarea lăcașului de închinare au primit diplome din partea ierarhului.