Târnosirea bisericii din Recea, Protopopiatul Târgu-Mureş

Un articol de: Oana Rusu - 24 Octombrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit slujba de târnosire a Bisericii „Sfântul Ioan Evanghelistul” din filia Recea, Parohia Vidrasău, Protopopiatul Târgu-Mureş, duminică, 22 octombrie. Ierarhul a celebrat, apoi, Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

„Fiul lui Dumnezeu, când era pe pământ, l-a înfruntat și l-a învins pe satana. Dacă-L luăm pe Hristos ca Prietenul nostru Cel mai apropiat, dacă împărtășim cu Domnul toate planurile și activitățile noastre, ascultându-L, noi voi trăi viața de biruință pe care a trăit-o El. Când devenim prieteni cu Dulcele Iisus, Mântuitorul nostru, iubirea noastră pentru El va crește și vom face mai degrabă ce dorește Domnul decât să-L rănim păcătuind. Aceasta este credința care ne dă biruința, o încredere personală în Hristos și o permanentă comuniune cu El”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhi­episcop Irineu.
La final, pr. paroh Gheorghe Moldovan a fost hirotesit întru iconom stavrofor. De asemenea, ierarhul le-a oferit diplome de aleasă cinstire tuturor binefăcătorilor care au contribuit la înfrumusețarea și împodobirea lăcașului de închinare.