Târnosirea bisericii Parohiei Hațeg III

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 03 Iunie 2021

Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfânta Cuvioa­să Teodora de la Sihla” din orașul Hațeg a fost târnosită, în Duminica a 5-a după Paști. Slujba a fost săvârșită de către Preasfin­țitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, și Preasfin­țitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În timpul Sfintei Liturghii, la solicitarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Nicolae Argatu pentru Mănăstirea Bascovele, județul Argeș. Noul hirotonit a fost hirotesit întru duhovnic.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a rostit omilia pericopei evanghelice despre întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu femeia samarineancă la fântâna lui Iacov.

La final, preotul paroh Alin Opîrlescu a primit distincția „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei”, iar credincioșii implicați în zidirea noului lăcaș de cult au primit gramate de cinstire.