Târnosirea bisericii parohiei hunedorene Simeria-Biscaria

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 06 Octombrie 2020

În Duminica a 19-a după Rusalii, 4 octombrie, Parohia Simeria-Biscaria s-a aflat în sărbătoare cu prilejul târnosirii bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Locașul de cult a trecut printr-un amplu șantier de restaurare interioară și exterioară.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de către trei arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Părinte Lau­rențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului; Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei; și arhipăstorul locului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

În continuare, soborul a săvârșit Sfânta Liturghie în curtea locașului de cult. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Lau­rențiu.

Cu acest prilej, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire, preotul paroh Gabriel Basa și fostul paroh, preotul Traian Crișan, au fost hirotesiți iconomi stavrofori.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt de mulțumire adresat ierarhilor, preoţilor și tuturor credincioșilor prezenți.