Tineri din Buzău și Vrancea la tabăra „Tradiție și noutate”

Un articol de: pr. cristian marius dima - 26 August 2019

Sectorul cultural-educațional al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei organizează, în aceste zile, cea de-a treia ediție eparhială a taberelor „Tradiție și noutate”, program inițiat la nivel național de Patriarhia Română, în 2016, pentru formarea și educarea tinerilor în spirit creș­tin-ortodox, în contextul provocărilor și nevoilor acestora în societatea de astăzi.
Astfel, timp de șapte zile, 35 de tineri din cele două județe, implicați în proiectele educațio­nal-catehetice ale unora dintre parohii, dar și olimpici la diferite discipline de studiu, vor lua parte la o serie de activități de educație non-formală creștină, în cadrul unor ateliere animate de lideri de tineret din eparhia noastră, formați în sesiunile naționale similare de anul trecut, într-un program coordonat de inspector Raluca Trocaru.

Proiectul se desfășoară la Mănăstirea Bârsana, iar edițiile anterioare au avut loc la Mănăstirea „Sfânta Cruce” – Caraiman din Bușteni, în 2017, iar în 2018, la un centru de agrement din Sângeorz-Băi, jud. Bistrița Năsăud.

Tot în acest an, au mai fost organizate o tabără estivală pentru 20 de elevi și studenți pre­mianți, un proiect de mobilități europene pentru tineret, în Malta, cu sprijinul programului Eras­mus Plus, iar în septembrie, 80 de tineri vor face parte din delegația eparhiei la întâlnirea Internațională a Tinerilor Orto­docși de la Craiova. Toate proiectele de tineret sunt finanțate de Centrul eparhial.