Tineri din Eparhia Târgoviștei la concursul național catehetic 2023

Data: 14 Feb 2023

În perioada ianuarie - mai 2023, se desfășoară în Arhiepiscopia Târgoviștei, cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgo­viș­tei și Exarh patriarhal, Concursul național catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, care face parte din Programul nați­o­nal „Hristos împărtășit copiilor” și este dedicat Anului omagial al pas­torației vârstnicilor și Anului comemorativ al imnografilor și cân­tă­re­ților bisericești.

Grupurile parohiale de cateheză de la cele 55 de parohii din Epar­hia Târgoviștei înscrise în proiect au reunit din prima săptămână de ac­ti­vități 843 de tineri. Aceștia vor realiza, până la data de 24 aprilie, sub coordonarea preoților și a profesorilor de religie sau de altă disciplină, proiecte comune care să descrie activități și evenimente cu con­ți­nut catehetic: compuneri, eseuri, referate, studii, lucrări de documentare sau informare; conferințe, mese rotunde, simpozion; șezători; serbări, concerte; jurnalul proiectului; ex­po­ziții tematice; excursii tematice; cerc de literatură; conferință/masă rotundă/atelier de creație; colțul de fotografii; inițiative, acțiuni filantropice etc.

Toate activitățile desfășurate de parohii în cadrul proiectului se găsesc pe pagina de Facebook, denumită „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului. Concurs în Dâm­bo­vița”, ne-a transmis Biroul de presă al Eparhiei Târgoviștei.