Toate manualele vor fi online

Un articol de: Ziarul Lumina - 20 Decembrie 2017

Manualul şcolar este un bun de interes public, potrivit unui proiect de lege care reglementează regimul manualului şcolar de bază în învăţământul preuniversitar, care a fost adoptat de Guvern și care va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut şi adoptat în procedură de urgenţă.

Potrivit proiectului, toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv, pe platforma manuale.edu.ro, a anunţat ministrul educaţiei naţionale, Liviu Pop.

„În principiu, acest proiect de lege prevede existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi particular. Ministerul, alături de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, se obligă în a pune pe platforma manuale.edu.ro toate aceste manuale de bază în format PDF şi digital interactiv, traduse în toate limbile minorităţilor, iar la cererea învăţătorului/profesorului, alături de elev şi părinte, se pot tipări aceste manuale prin grija Editurii Didactice şi Pedagogice”, a declarat Pop.