Ultima întâlnire duhovnicească în Arhiepiscopia Râmnicului

Data: 10 Aprilie 2014

În Sala „Iosif Episcopul“ din cadrul Aşezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic“, aflat în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc luni, 7 aprilie, ultima conferinţă din cadrul programului întâlnirilor duhovniceşti „Spovedania, Euharistia şi martirajul în viaţa Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos“.

Prelegerea cu tema „Fiul Risipitor – model de pocăinţă. O perspectivă liturgico-pastorală“ a fost susţinută de către pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi.

Prezent la întâlnire, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a rostit, în deschidere, un cuvânt de întâmpinare. Evenimentul a fost organizat de către Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae“, la iniţiativa PS Emilian Lovişteanul şi se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română. (arhid. Ioan Liviu Găman)