Un nou preot paroh la Mădăras, Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 03 Feb 2022

La sărbătoarea Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Mădăras, Protopopiatul Tinca. Cu acest prilej, ierarhul l-a instalat pe noul preot paroh.

În cuvântul de învăţătură, Prea­sfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre importanța rugăciunii în viața fiecărui om care tinde spre Dumnezeu. De asemenea, a adus în atenția celor prezenţi smerenia absolută a Fiului lui Dumnezeu, Care acceptă să Se circumscrie timpului și spațiului, devenind Fiul Omului și urmând cursul pres­crip­țiilor mozaice: „La patruzeci de zile de la Nașterea Sa, Domnul nostru Iisus Hristos a fost dus la Ierusalim de către Maica Sa, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, și tatăl Său adoptiv, Dreptul Iosif, pentru a împlini rânduiala cea prevăzută de Legea lui Moise”.
La Sfânta Liturghie, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Valentin Marius Copil pentru biserica din Parohia Topa de Criș, Protopopiatul Oradea.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a oficiat ceremo­nia de instalare a noului preot paroh, Ciprian Petruț Matei, care a slujit 17 ani ca preot de caritate la paraclisul de la Spitalul Muni­cipal din Salonta. Ierarhul a adresat aprecieri şi mulțumiri comu­ni­tății parohiale împreună cu fostul paroh, preotul pensionar Dumitru Cristea, și cu actualul preot paroh.