Unitatea Militară din Brad la un secol de la înființare

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 02 August 2023

Unitatea Militară din Brad a sărbătorit marţi, 1 august, 100 de ani de la înființare. La sediul Batalionului 26 Cercetare Supraveghere Montană „Avram Iancu”, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Unității Militare.

Ierarhul a sfinţit apoi noua troiță şi a rostit un cuvânt de învățătură despre Sfânta Cruce care, prin răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos, din element de tortură a devenit Altar de jertfă și armă împotriva diavolului.

A urmat un ceremonial militar religios, în cadrul căruia PS Părinte Gherontie Hunedoreanul a săvârșit slujba de Te Deum împreună cu soborul de preoți. În cuvântul adresat celor prezenți, ierarhul i-a îndemnat ca fiecare, acolo unde este rânduit, să se ostenească să-și împlinească datoria deplin, pentru a călca cu demnitate pe pământul țării sfințit cu sângele strămoșilor și eroilor. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.