Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 02 Feb 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, i-a vizitat pe elevii clasei a XI-a C, specializarea Științe sociale de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, cu ocazia acestei vizite care a avut loc marţi, 31 ianuarie, Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a vorbit elevilor despre valorile și principiile Evangheliei și despre trăirea vieții în Hristos. Ierarhul le-a oferit tinerilor elevi îndemnuri concrete despre felul în care se pot menține sănătoși din punct de vedere spiritual, dar și trupesc.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Începând cu anul 2013, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este pr. prof. dr. Eugen Pintea.