Vizită pastorală la parohii românești din Germania

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 02 Noiembrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a efectuat în perioada 29-30 octombrie 2022 o vizită pastorală în Protopopiatul Germaniei de Est. Ierarhul a vizitat parohiile românești din Perleberg, Potsdam și Berlin.

Primul popas duhovnicesc a fost în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în biserică” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Perleberg (Brandenburg). În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ilie Uță, pe seama acestei parohii, se arată pe mitropolia-ro.de. Seara, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Parohia „Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț” din Golm (Potsdam).

Duminică, 30 octombrie, ierarhul s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Berlin, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia l-a hirotonit întru diacon pe teologul Iustin Bica, pe seama acestei parohii.

Din soborul de slujitori care s-au rugat împreună cu ierarhul au făcut parte: părintele protopop Ioan Forga de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Leipzig; părintele protos. Clement Lodroman, parohul comunității; părintele Mihail Sărățean de la Parohia „Sfântul Apostol Andrei”-Köthen; părintele Ioan Dragoș Manu de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Berlin; părintele Nicolae Bogdan Negru-Aman de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”-Rostock; părintele Ionuț Daniel Băncilă de la Parohia „Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț” Potsdam-Golm; părintele Ilie Uță de la Parohia „Intrarea Maicii Domnului în biserică”-Perleberg; precum și alți slujitori.

 La slujbă a participat și Adriana Stănescu, ambasadoarea României în Germania, însoțită de câțiva membri ai ambasadei.