Vouchere lunare pentru sport

Data: 18 Octombrie 2024

Preşcolarii şi elevii care învaţă în grădiniţele, şcolile şi liceele de stat din sectorul 1 al Capitalei vor primi în acest an şcolar vouchere pentru practicarea sportului în valoare de 250 de lei/lună. Înscrierile în programul „Sport pentru fiecare” se fac de luni, 21 octombrie 2024, la unităţile de învăţământ, iar acordarea stimulentului financiar nu este condiţionat de veniturile părinţilor.  

Elevii care învaţă în sectorul 1 al Capitalei se pot înscrie în proiectul „Sport pentru fiecare” derulat de administraţia locală, cu scopul de a dezvolta sportul de masă şi a oferi copiilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber. În acest sens, toţi preşcolarii şi elevii din grădiniţele, şcolile şi liceele de stat din acest sector vor primi lunar câte 250 de lei sub formă de „voucher pentru sport” ce va putea fi utilizat numai pentru achitarea contravalorii abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente necesare practicării unei discipline sportive. Primirea stimulentului financiar nu este condiţionată de veniturile părinţilor, ci doar de calitatea de membru al unui club sportiv care activează pe raza sectorului 1.

Înscrierile în proiectul pentru acordarea voucherelor pentru sport se fac în perioada 14-25 ale fiecărei luni, prin depunerea documentelor la sediul unităţii de învăţământ în care este înscris fiecare elev. Luna aceasta, înscrierile se fac începând de luni, 21 octombrie. „Elevii care învaţă în sectorul 1 vor beneficia de aceste tichete în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinaţie”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. Valoarea totală aprobată a proiectului „Sport pentru fiecare” este de 12.000.000 de lei. 

Voucherele pentru sport vor fi ridicate lunar de către elevul major sau părinte/reprezentant legal al elevului minor de la unitatea de învăţământ, pe bază de semnătură, iar la momentul primirii, beneficiarii „se vor angaja în scris să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maximum 30 de zile de la emitere, fără a le înstrăina către alţi beneficiari”. În cazul nefolosirii în termen, beneficiarul nu va mai primi alt tichet valoric în anul şcolar respectiv, „cu excepţia motivelor bine întemeiate ce au condus la imposibilitatea de a-l folosi”.

În cazul nefolosirii voucherului pentru sport în perioada de 30 de zile de valabilitate, acesta nu va mai putea fi utilizat, iar beneficiarul nu va mai primi alt tichet valoric în anul şcolar respectiv, cu „excepţia motivelor bine întemeiate ce au condus la imposibilitatea de a-l folosi”, caz în care beneficiarul poate primi alte vouchere pentru luna următoare din anul calendaristic respectiv. 

Până în acest moment, lista unităţilor sportive înscrise în program cuprinde un număr de 22 de cluburi sportive, însă aceasta se actualizează în timp real. Beneficiarii voucherelor pentru sport au la dispoziţie numărul de telefon 021.402.82.23 care poate fi apelat gratuit, 24 de ore din 24 şi de unde pot afla toate informaţiile necesare în legătură cu proiectul „Sport pentru fiecare”. (O.N.)