Ziua porţilor deschise la subunităţile de pompieri din Capitală

Data: 18 August 2015

În toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi Ilfov este organizată astăzi, 18 august, în intervalul orar 10:00 - 18:00, Ziua porţilor deschise, cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Capitală.
Cu aceeași ocazie, duminică, 16 august, în Parcul Carol din Capitală, pompierii au organizat mai multe ateliere de lucru în cadrul cărora au prezentat echipamentele pe care le utilizează în mod cotidian pentru stingerea incendiilor. Copiii prezenţi au fost învăţaţi de paramedici cum să acorde primul ajutor în cazul celor mai frecvente situaţii de urgenţă.
Serviciul public numit Roata de Pompieri Bucureşti a fost înființat la 18 august 1844 la propunerea domnitorului Gheorghe Dimitrie Bibescu, necesitatea acestui serviciu fiind justificată de incendiile zilnice care se soldau cu pagube semnificative. În prezent, ISU Bucureşti-Ilfov, instituţie înfiinţată la începutul acestui an, prin contopirea inspectoratelor din Capitală şi judeţul Ilfov, gestionează aproximativ o treime din numărul total de situaţii de urgenţă înregistrate la nivel naţional (peste 74.000 în anul 2014). (Oana Nistor)