Ziua românilor de pretutindeni, aniversată în Corlăteni, Republica Moldova

Un articol de: Silviu Dascălu - 03 Iunie 2021

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a slujit duminică, 30 mai, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena” din Corlăteni, Republica Moldova, informează Biroul de presă al eparhiei.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârșit un Te Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra poporului român pe parcursul istoriei, cu prilejul Zilei românilor de pretutindeni.

Părintele Dorian Revenco, preot misionar în cadrul Episcopiei de Bălţi, a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Ziua românilor de pretutindeni.

La slujbă a fost prezent şi Excelenţa Sa Petrişor-Ionel Dumitrescu, consulul general al României la Bălţi, care a adresat un cuvânt de felicitare cu ocazia Zilei românilor de pretutindeni şi a vorbit despre activitatea Consulatului General al României de la Bălţi.

Potrivit Legii nr. 101/2015, la solicitarea mai multor români din străinătate, Ziua românilor de pretutindeni se serbează în ultima duminică a lunii mai. În anul 2021, această zi a fost serbată în data de 30 mai.