Actualitate religioasă
Acțiune social-filantropică și revedere a foștilor seminarişti la Galați

Acțiune social-filantropică și revedere a foștilor seminarişti la Galați

Pr. Rareș Bucur, 16 Mai 2018

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a avut loc duminică, 13 mai, o acţiune social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere. După săvârşirea Sfintei Liturghii, slujitorii catedralei au rostit rugăciuni pentru felurite boli şi neputinţe trupeşti. În continuare, în parcul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin contribuţia Centrului eparhial, a fost oferită persoanelor cu deficienţe de vedere și însoţitorilor acestora o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei, iar la final le-au fost dăruite pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 1.000 lei. La eveniment au participat şi 12 studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, care i-au ajutat pe cei cu deficienţe de vedere.

Luni, 14 mai, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi a avut loc revederea promoţiei 1998, la 20 de ani de la terminarea studiilor teologice liceale. Însoţiţi de familiile lor, foștii absolvenţi au trăit momente emoţionante şi pline de bucurie. În capela din incinta seminarului, un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat slujba Parastasului pentru toţi profesorii şi absolvenţii din promoţia amintită trecuţi la Domnul, precum şi o slujbă de Te Deum.

La eveniment a participat şi IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat familiile preoţilor şi teologilor. În cuvântul de învăţătură, ierarhul i-a îndemnat pe absolvenţi să păstreze cu bucurie în sufletele lor astfel de momente, arătând totodată recunoştinţa profundă pe care trebuie să o aibă înaintea lui Dumnezeu pentru darurile pe care le revarsă permanent. Programul a continuat apoi în sala de clasă a seminarului, unde a avut loc cursul festiv la care au participat profesorii şi foștii absolvenţi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!