Actualitate religioasă
Foto: Arhivă

Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Pr. Dragoș Olteanu, 06 Septembrie 2018

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează joi, 4 octombrie 2018, un nou examen de capacitate preoțească, ce va avea loc la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, începând cu ora 9:00.

Concursul propriu-zis va conține o probă scrisă și una orală, fiind precedat de un test psihologic eliminatoriu. Unul dintre subiectele de la examinarea orală îl va constitui și susținerea unei predici sau cateheze, pe marginea temelor prevăzute în programa generală. Tematica celor două probe de concurs poate fi găsită pe site-ul arhiepiscopiabzvn.ro, în secțiunea Documente Utile.

Înscrierea candidaţilor se face la Centrul eparhial din Buzău, în perioada 10-26 septembrie, pe baza unui dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente: cerere către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian; copii după actele de studii: bacalaureat, licenţă etc., împreună cu foile matricole; caracterizarea duhovnicului, din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor pentru hirotonie; curriculum vitae; copie B.I./C.I.; copie după documentul care atestă primirea binecuvântării pentru efectuarea studiilor. La acest examen se pot înscrie doar tinerii licențiați în Teologie Pastorală - fii duhov­nicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!