Acțiune de donare de sânge a preoților din protopopiatele Câmpeni şi Blaj

Un articol de: Oana Rusu - 10 Iulie 2020

Protopopiatul Câmpeni, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Alba, a organizat marți, 7 iulie, o campanie umanitară de donare de sânge, informează biroul de presă al eparhiei. Cu acest prilej, în incinta centrului din curtea Spitalului Județean de Urgență Alba, a fost prezent un grup de preoți și credincioși din cuprinsul protopopiatului, răspunzând apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, aflat sub coordonarea dr. Ana Savu, de a se alătura celorlalți donatori din eparhie, potrivit părintelui protopop de Câmpeni, Andrei Bâldea. 

De asemenea, şi Protopopiatul Blaj, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Alba, a organizat, în data de 2 iulie, o activitate similară, la care au luat parte preoți din cuprinsul protoieriei.

Acțiunile fac parte din numeroasele campanii de donare de sânge la care iau parte clericii și credincioșii din județele Alba și Mureș. În contextul crizei de sânge este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înalt­preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, urmând ca această chemare să fie extinsă în viitor spre un număr mai mare de persoane care, la rândul lor, sunt îndemnate stăruitor să doneze sânge la centrele de transfuzie aflate în apropiere.