Alimentaţia echilibrată, utilă în terapia copiilor care suferă de hiperactivitate

Data: 10 Ianuarie 2012

Rezultatele unui studiu american publicat recent arată că o alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de tulburarea caracterizată prin hiperactivitate, însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder), în cazul în care tratamentul medicamentos şi alte terapii nu dau rezultate. "Educarea părinţilor şi copiilor pentru a urma un regim alimentar sănătos, fără alimente ce ar putea predispune la ADHD, este probabil remediul practic alternativ sau complementar cel mai promiţător pentru a trata acest sindrom", se precizează în studiu. Concluziile medicilor americani pun la îndoială eficacitatea anumitor regimuri alimentare foarte populare şi îndreptate direct împotriva anumitor produse, cum ar fi dieta "Feingold", care elimină coloranţii alimentari cu nuanţă roşie sau portocalie, strugurii, merele, cârnaţii sau hot-dog-ul. În acelaşi timp, regimurile alimentare care elimină din alimentaţie orice alergen potenţial, cum ar fi germenii de grâu, ouăle, ciocolata, brânza sau nucile, au avut un succes limitat în cazul copiilor atinşi de ADHD, "însă nu trebuie exclusă şi posibilitatea unui efect placebo", subliniază cei care au întocmit studiul.