Alimente indicate în oboseala cronică

Data: 18 August 2007

Cu toţii resimţim oboseala uneori, însă dacă această stare este persistentă, organismul încearcă să ne avertizeze că trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă sau că ne-am putea confrunta cu o problemă de sănătate. Oboseala este mai degrabă un simptom decât o boală, cu toate că are caracter cronic. Prevalenţa la femei este de două ori mai mare. Grupa de vârstă se situează între 25-45 ani, deşi pot fi întâlnite cazuri şi în copilărie sau la vârsta a treia. Din cauză că nu se cunosc exact cauzele afecţiunii, aceasta nu poate fi prevenită şi nici nu există un tratament specific.

Totuşi, prin îmbunătăţirea modului de alimentare, organismul îşi recapătă forţele şi luptă împotriva simptomelor oboselii cronice. Ce trebuie să consumaţi din abundenţă: - fructe şi legume crescute organic; - usturoi şi ceapă; - ulei de măsline extravirgin; - carne de peşte: ton, somon, hering, macrou; - oleaginoase; - condimente care stimulează digestia: ghimbir, piper, scorţişoară, chimen, rozmarin, curry. Alimente interzise: dulciurile, produsele făinoase, băuturile carbogazoase, cafeaua, espresso, băuturile cu cofeină, ceaiul negru, grăsimile saturate. (sursa: www.topsanatate.ro)