Alimentele ultraprocesate duc la deces prematur

Un articol de: Otilia Bălinișteanu - 15 Feb 2019

Un studiu efectuat în Franţa, pu­blicat săptămâna aceasta, arată că o hrană bogată în alimente semipreparate ultraprocesate poate creşte riscul de deces prematur, din cauza compușilor prezenți în aceste alimente. Unele conţin cantităţi importante de sare, iar un aport ridicat de sodiu a fost asociat cu un risc mai mare de afecţiuni cardiovas­cu­lare şi cancer la stomac. De ase­menea, zahărul în exces crește riscul de deces cardiovas­cu­lar, la fel ca și aditivii alimen­tari. Dioxidul de titan, utilizat pe scară largă de industria alimentară, a fost asociat cu inflamaţia intestinală şi dezvoltarea tumorilor. Au existat de asemenea dovezi potrivit cărora consumul de agenţi emulsifianţi ar putea avea un efect asupra bacteriilor intestinale şi poate duce la apariţia cancerului şi a sindromului metabolic, o afecţiune prediabetică.