Artă muzicală la Centrul eparhial din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 28 Octombrie 2024

La Centrul eparhial din Caransebeș s‑a desfășurat un eveniment cultural artistic de excepție, joi, 24 octombrie. În Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” melomanii din urbea bănățeană s‑au putut bucura de recitaluri la pian susținute de elevi ai Școlii de muzică și arte plastice din Caransebeș.

Momentul de excepție a constat în recitalul extraordinar al pianistei japoneze Natsumi Kuboyama. Din programul artistei nipone, s‑au numărat lucrări ale lui Bach, Beethoven, Chopin, Schumann, Hirai și chiar Enescu.

La manifestare au participat preoți, profesori, elevi de la Seminarul Teologic din Caransebeș și de la alte școli din municipiu, precum și alți iubitori ai muzicii clasice.

Natsumi Kuboyama  s‑a născut în Japonia, însă cărările vieții și ale inimii au adus‑o în Banatul Montan, mai exact la Bocșa, acolo unde s‑a stabilit în urma căsătoriei cu un tânăr inginer. Anul acesta a fost botezată în credința ortodoxă la Mănăstirea  Vasiova, primind și numele de Maria. 

„Episcopia Caransebeșului este onorată să găzduiască astfel de evenimente culturale, care promovează cu adevărat arta muzicală și care oferă posibilitatea tinerilor de la Școala de muzică din Caransebeș să se afirme și să‑și depășească propria condiție, concertând pe scenă cu mari artiști. Această artistă japoneză care ne‑a încântat astăzi face parte din comunitatea euharistică a Episcopiei Caransebeșului, întrucât a fost botezată în această eparhie, devenind astfel membru al acestei comunități și căsătorindu‑se aici, dar în același timp oferind comunității ceea ce are mai frumos”, a afirmat părintele Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.