Binecuvântare în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Sighişoara

Data: 25 Iunie 2013
Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat, ieri 25 iunie,  în mijlocul credincioşilor din Sighişoara, judeţul Mureş. Înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, IPS Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a demisolului bisericii care poartă hramurile „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi „Acoperământul Maicii Domnului“ din Parohia Sighişoara VII.
 
Păstorită de pr. Onoriu Dafin, parohia a fost înfiinţată pe 1 iulie 1999 şi se află în cartierul sighişorean Târnava II. Lucrările de construcţie la biserică au început în 2003, avându-i ca primi ctitori pe bunii credincioşi sighişoreni, care, alături de pr. Dafin şi cu sprijinul financiar al autorităţilor centrale şi locale, au reuşit să ridice o biserică impresionantă, aflată astăzi, cu zidurile în roşu, la nivelul acoperişului. 
 
După slujba de binecuvântare, IPS Arhiepiscop Irineu a hirotesit iconom-stavrofor pe pr. Onoriu Dafin. Vorbind despre însemnătatea locaşului de închinare, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să frecventeze sfintele slujbe şi să rămână cât mai mult în „Casa Domnului“, unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Capul Bisericii, coboară la poporul său ca să-i ofere vestea mântuirii şi harul sfinţitor.
 
Pr. Onoriu Dafin, în numele bunilor creştini sighişoreni, ne-a spus: „Credincioşii parohiei Sighişoara VII s-au bucurat nespus de prezenţa Înaltpreasfinţitului în mijlocul nostru şi-i mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care ni le-a pus la inimă. Suntem încredinţaţi că vom primi ajutor sfânt de la Dumnezeu în continuarea acestei măreţe lucrări pe care o facem spre slava Sa, având, alături de râvna şi osteneala noastră, căldura rugăciunilor Înaltpreasfinţiei Sale. Ele ne întăresc nădejdea că Bunul Dumnezeu lucrează prin noi şi pe mai departe în a duce la bun sfârşit misiunea noastră“. (Arhid. Liviu Stanciu)