Binecuvântare la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din Cluj‑Napoca

Un articol de: Darius Echim - 29 Ianuarie 2024

În Duminica a 14-a după Rusalii (Pilda nunții fiului de împărat), 28 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur.

Ierarhul a binecuvântat comunitatea parohială și a înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu, cu prilejul finalizării lucrărilor de pictură la biserica parohială. Părintele Mitropolit Andrei a sfințit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, realizată în tehnica mozaic, care va rămâne definitiv, în cadrul bisericii, spre închinarea credincioșilor.

În cuvântul de învăţătură intitulat „Haină albă pentru nunta Mielului”, ierarhul a explicat că atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament unirea omului cu Dumnezeu este preînchipuită ca un ospăț de nuntă.

În cadrul Liturghiei, Înaltpreasfinția Sa a înălțat rugăciuni și a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității parohiale și pentru sporul dat în lucrarea de pictură a bisericii. Între 7 septembrie 2020 și 15 decembrie 2023, biserica a fost pictată în tehnica frescă, peste 7.000 de metri pătraţi, de o echipă coordonată de pictorul Stanislav Grecu.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Florin Ardelean, împreună cu baritonul Alexandru Chiriac, solist al Operei Brașov, care, la chinonic, a interpretat mai multe pricesne.

Pr. paroh Dan Cismaș i-a oferit ierarhului, la final, o icoană cu Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Părintele Mitropolit Andrei l-a hirotesit arhidiacon pe diac. Adrian Hodoroga, iar copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești oferite de Înaltpreasfinția Sa.