Campania „Dăruiește un zâmbet pentru un copil”, la final

Un articol de: Pr. Ionuț-Radu Vintilă - 04 Ianuarie 2020

Asociația „Buna Vestire”-Banu, Buzău, ce funcționează pe lângă Parohia Banu din municipiul Buzău, a organizat, în perioada 1 octom­brie - 22 decembrie 2019, cu prilejul marelui praznic al Nașterii Domnului, campania umanitară „Dăruiește un zâmbet pentru un copil”.

Acțiunea a fost desfășurată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, alături de peste 20 de școli și grădinițe din județ.

Aflată la prima ediție, campania a presupus colectarea unor daruri de Crăciun de la copiii din școlile partenere și distribuirea lor, în perioada 9-22 decembrie 2019, către aproximativ 1.500 de copii din familii cu posibilități materiale precare, din sate și comune ale județului Buzău, care au fost selectate prin intermediul preoților din parohii. Darurile au constat în hăinuțe noi, rechizite, dulciuri, jucării, produse igienico-sanitare etc. În paralel, Asociația „Buna Vestire”-Banu, Buzău, a derulat și alte proiecte în sprijinul comunității, precum concertul caritabil de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!”, organizat de sărbătoarea Sfântului Nicolae (în cadrul căruia au fost oferite daruri copiilor din parohie, dar și celor institu­ționalizați în diferite centre ale statului), sau proiectul educațional „O șansă pentru viitor” (acordarea de burse pentru copiii cu rezultate bune la școală).