Cerc pedagogic al dascălilor de religie prahoveni
În orașul Vălenii de Munte s‑au desfășurat luni, 24 aprilie, lucrările Cercului pedagogic nr. 1 al profesorilor de religie din județul Prahova. Activitatea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitate de către un sobor de preoți, profesori de religie, condus de părintele Mihail Peneș, protopop al Protoieriei Vălenii de Munte.
În cuvântul de învățătură rostit în cadrul slujbei, părintele protoiereu a evidențiat importanța perioadei pascale în viața liturgică a Bisericii și însemnătatea zilei de prăznuire a celor trei sfinți ierarhi transilvăneni, Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, aceștia reprezentând modele de apărare a dreptei credințe în vremuri tulburi. De asemenea, a părintele protopop a vorbit cadrelor didactice prezente despre cele trei demnități sau slujiri ale Mântuitorului Iisus Hristos, punând accent pe slujirea învățătorească sau profetică. Îndemnul adresat dascălilor de religie în contextul numeroaselor provocări ale societății actuale, precum și ale celor generate de perioada pandemică a fost acela de continuă perfecționare nu doar profesională, ci mai ales sufletească, în vederea abordării corecte a numeroaselor tipologii de copii cu personalități și caractere distincte: „Prin perfecționarea sufletească, profesorii de religie pot găsi totodată și noi răspunsuri la aceste provocări având girul Bisericii concretizat prin sprijinul acordat de către preoții slujitori ai parohiilor pe raza cărora dascălii își desfășoară activitatea”.
Lucrările Cercului metodic au continuat în cadrul Liceului Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” din oraș, unde s‑a desfășurat activitatea „Rolul profesorului de religie în contextul crizei educaționale actuale”, coordonată de profesoarele Manuela Coman și Daniela Duță.