Ciocolata oferă protecţie cardiovasculară
Potrivit cercetătorilor britanici, prin proprietăţile sale antioxidante şi antiinflamatorii, ciocolata ajută inima şi moralul. Doctorul Oscar Franco şi echipa sa de la Universitatea Cambridge au realizat şapte studii pe 100.000 de participanţi, împărţiţi în funcţie de gradul de consum de ciocolată. În cinci dintre cele şapte studii "cele mai înalte niveluri de consum de ciocolată au fost asociate cu o reducere de 37% a numărului de maladii cardiace şi cu o reducere de 29% a riscului de accident vascular cerebral (AVC), în raport cu marjele calculate pentru persoanele cu un consum normal de ciocolată". Cu toate acestea, medicii recomandă consumul moderat, deoarece excesul ar duce la creşterea în greutate şi la creşterea riscului de diabet. Pentru a evita aceste efecte secundare, cercetătorii recomandă crearea unor sortimente de ciocolată cu mai puţine grăsimi şi mai puţin zahăr.