Conferinţă pastoral-misionară în Protoieria Târgu Bujor, județul Galați

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 07 Noiembrie 2018

În Arhiepiscopia Dunării de Jos au debutat luni, 5 noiembrie 2018, conferinţele pastoral-misionare corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului. Conferința din cadrul Protoieriei Târgu Bujor, județul Galați, a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltprea­sfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de slujitori, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Bujor, acolo unde s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei semestriale, aşezate sub genericul „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”. La chinonic, mai mulţi elevi de la Şcoala Generală nr. 2 „Grigore Hagiu” din Târgu Bujor, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional al zonei, au interpretat cântece patrio­tice şi religioase. La finalul slujbei, în semn de binecuvântare și prețuire pentru lucrarea desfăşurată în parohii, Înaltpreasfinţia Sa a acordat mai multor preoţi ranguri bisericeşti de sachelar şi iconom.
După cuvântul de deschidere al conferinței preoțești rostit de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, au urmat prelegerile a trei preoţi din cadrul acestui protopopiat în care au fost prezentate aspecte ce privesc contribuţia Bisericii Ortodoxe Române şi a unor personalităţi de seamă din această zonă a ţării la realizarea Unirii. La final, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de sfinţire a noului sediu administrativ al Protoieriei Târgu Bujor.

La slujba de sfințire și de inau­gurare a noului sediu au participat slujitori din Administraţia eparhială, preoţi din protopopiat, precum şi angajaţii acestei insti­tuţii bisericeşti.

Noul sediu al Protopopiatului Târgu Bujor a fost construit în perioada 2015-2018, fiind amenajat cu toate cele necesare pentru desfășurarea activităților social-pastorale și misionare. Sediul a fost dotat şi cu o sală de conferinţe, în care cei 54 de preoţi din cadrul acestui protopopiat vor avea posibilitatea de a participa la conferințele preoțești. Seria conferinţelor pastoral-administrative ale preoţilor din Eparhia Dunării de Jos va continua până pe 13 noiembrie 2018.