Consumul de cafea reduce riscul de Alzheimer

Data: 26 Martie 2012

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii University of South Florida, cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, declanşând o reacţie chimică la nivelul creierului, care previne distrugerile cauzate de această maladie incurabilă, cu efecte devastatoare. Autorii acestui studiu, realizat pe o durată de patru ani, pe un eşantion de 124 de persoane, în vârstă de peste 65 de ani, au descoperit că pacienţii care prezentau primele semne ale bolii beau doze zilnice de cafea cu 51% mai mici în comparaţie cu persoanele neafectate de maladia Alzheimer. Beneficiile cafelei nu se reduc, însă numai la cele legate de prevenirea bolii Alzheimer. Studii recente au arătat, de asemenea, beneficiile cafelei în combaterea cu succes a depresiei la femei, precum şi în reducerea riscului de producere a accidentelor vasculare cerebrale.