Consumul de peşte, cea mai bună protecţie împotriva bolilor inimii
Un studiu danez, publicat în revista editată de American Heart Association, este primul care a analizat starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse în intervalul 15-49 de ani şi binefacerile imediate ale consumului de carne de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă, fără să insiste pe efectele pozitive asupra longevităţii persoanelor monitorizate. Cercetătorii danezi au constatat că femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte prezintă un risc de maladii cardiovasculare de peste 50% pe o perioadă de opt ani, în raport cu femeile care consumă în mod regulat carne de peşte. "Pentru a se bucura de binefacerile consumului de peşte sau ale uleiului de peşte, trebuie urmate recomandările dietetice care îi sfătuiesc pe oameni să mănânce carne de peşte ca fel principal la masă, cel puţin de două ori pe săptămână", a precizat Marin Strom, unul dintre autorii studiului.