Consumul de produse lactate previne diabetul şi bolile cardiovasculare

Data: 22 Iulie 2011

Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare. Studiul a fost derulat pe o durată de zece ani, pe circa 5.000 de voluntari, cu scopul de a determina în ce măsură consumul de produse lactate influenţează dezvoltarea şi/sau severitatea sindromului metabolic (sau sindromul de insulino-rezistenţă). Acesta se caracterizează printr-o serie de semne fiziologice şi constituie o bază majoră de risc pentru diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare. Rezultatele cercetării arată că, în cazul celor care consumă

zilnic de două ori câte 125 ml de produse lactate, riscul de sindrom metabolic scade cu 12-15%. În funcţie de cantităţile consumate, efectul poate fi chiar şi mai bun fie în privinţa componentelor luate separat, fie în ansamblu.