Convocarea anuală a preoților militari din cadrul forțelor terestre

Un articol de: Pr. Adrian Dobreanu - 30 Septembrie 2021

Preoții militari din cadrul forțelor terestre s-au întâlnit marți, 28 septembrie, la o consfătuire anuală la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul”, Scă­rișoara Nouă, județul Satu Mare. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care a săvârșit slujba de Te Deum.

Ierarhul a luat parte, apoi, la întrunirea cu tema „Asistența religioasă în forțele terestre, la pace, în situații de criză sau în teatrele de operații”. Evenimentul a avut ca scop eficientizarea activității de asistență religioasă din cadrul forțelor terestre prin analiza situa­ției actuale, identificarea și soluțio­narea posibilelor probleme, precum și o mai bună relaționare și colaborare între preoții militari.
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a oferit, cu acest prilej, Medalia Omagială „Justinian Arhi­episcopul” Diviziei IV Infanterie „Gemina”, iar comandantului divi­ziei, gen. maior Dorin Blaiu, i-a ofe­rit Ordinul Omagial „Justinian Arhiepiscopul”.

La rândul său, ierarhul a primit din partea oaspeților Emblema de Onoare a Statului Major al For­țe­lor Terestre (SMFT).

Evenimentul a avut loc în perioada 27-30 septembrie, la Complexul Militar de Garnizoană din localitatea Tășnad, garnizoana Satu Mare, cu participarea repre­zen­tanților Patriarhiei Române, oficia­lități militare, șefi de structuri din cadrul comandamentului SMFT, reprezentanți din domeniul asistenței religioase ai structurilor centrale etc.