Copii și tineri din Italia în tabără la Mănăstirea Caraiman
La Cercul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la mănăstirea prahoveană Caraiman a avut loc, în perioada 9-16 iulie, prima ediție a Taberei ARC, de spiritualitate, credință, istorie, limbă română și geografie, organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni. La prima ediție au participat peste 100 de copii din mai multe parohii românești din Italia și din Republica Moldova.
Copiii veniți în tabără fac parte din comunități ortodoxe românești precum Parohia San Bonifacio, Parohia Milano Nord-Monza, Parohia Trani, dar și din Republica Moldova din raioanele Slobozia Mare și Filipești, se arată pe episcopia-italiei.it.
În fiecare zi s-au desfășurat activități cu caracter creștin, cultural și sportiv. Alături de ei au fost profesori de liceu și gimnaziu, fiecare în parte ocupându-se de disciplina pe care o predă. De asemenea, două zile au fost dedicate excursiilor la Castelul Peleș, Casa Memorială „George Enescu” și la Muzeul Cinegetic Posada.
„Ceea ce a caracterizat această tabără a fost posibilitatea tinerilor creștini ortodocși de a se exprima pe diferite teme, unde s-a vorbit despre: integrare, comuniune, patriotism, societatea contemporană, despre rugăciune, prezența şi rolul tinerilor și copiilor în societatea de astăzi, precum și alte subiecte care-i preocupă pe ei. Ceea ce am mai constatat este faptul că tinerii și copiii au nevoie de libertatea de a se exprima, de a se juca, de a se manifesta, dar mai ales ei vor să fie ascultați și înțeleși. (…) A fost o experiență unică din viața noastră, unde atât adulții, cât și tinerii am avut ocazia să ne rugăm, să ne cunoaștem, să comunicăm, să învățăm lucruri noi și să ne bucurăm de acest loc binecuvântat de Dumnezeu, care este Mănăstirea Caraiman”, a consemnat pe site-ul amintit Ingrid-Iolanda Nacu de la Parohia „Toți Sfinții”-Monza, Italia.
În aceste zile copiii au învățat cântece, au participat la un foc de tabără, iar în ultima zi au împărtășit impresii și concluzii.