Crucea șaguniană, acordată conf. univ. dr. Adrian Lemeni

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 12 Septembrie 2024

În cadrul unei ceremonii organizate miercuri, 11 septembrie, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a acordat distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului, domnului conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni, consilier patriarhal onorific și directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Evenimentul a avut loc după susținerea publică a unei teze de doctorat la facultatea sibiană, informează Mitropolia Ardealului.

Conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni a făcut parte din Comisia de evaluare a tezei de doctorat intitulată „Raționalitatea și unitatea creației - perspectivă neopatristică și științifică actuală”, elaborată de Eugen Ganțolea, sub coordonarea pr. conf. univ. dr. Nicolae Moșoiu.

Teologie și misiune

La finalul ceremoniei, IPS Mitropolit Laurențiu i‑a mulțumit domnului Adrian Nicolae Lemeni pentru implicarea în dialogul dintre instituțiile de învățământ teologic superior, pentru lucrarea nu doar pedagogică, ci și misionară pe care o desfășoară în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, dar și pentru sprijinul acordat așezămintelor monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului în perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat pentru culte, menționează Mitropolia Ardealului. Conf. univ. dr. Adrian Nicolae Lemeni i‑a mulțumit ierarhului pentru distincția oferită în semn de înaltă apreciere a activității în slujba Bisericii, exprimându‑și bucuria revenirii la Sibiu pentru a lua parte la un eveniment academic.