Deficitul de vitamina D creşte riscul diabetului zaharat de tip 2

Data: 08 Octombrie 2011

Potrivit unei cercetări realizate de un grup de oameni de ştiinţă australieni, conţinutul scăzut de vitamină D creşte riscul de a dezvolta un diabet de tip 2, această vitamină fiind sintetizată în organism dintr-un derivat al colesterolului, sub acţiunea razelor UV. Din cauza luminii slabe din perioadele de toamnă şi iarnă, nivelul este la multe persoane inferior limitelor menţionate, acest lucru ducând la dureri musculare sau oboseală. Un studiu desfăşurat pe circa 5.000 de persoane de cercetători australieni de la laboratorul Malbourne Pathology confirmă o legătură între nivelul scăzut de vitamina D şi un risc crescut de diabet de tip 2. Un aport suplimentar de vitamină ar permite prevenirea, într-o oarecare măsură, a bolii. Totuşi, cele mai bune mijloace de prevenire a diabetului de tip 2 rămân alimentaţia echilibrată şi practicarea regulată a unei activităţi fizice.