Duminica Stâlpărilor la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Un articol de: Arhid. Claudiu Condurache - 18 Aprilie 2022

În Duminica Floriilor, Înalt­prea­sfințitul Părinte Timotei, ­Ar­hiepis­copul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala ­Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre Cetatea împărătească a Noului Ierusalim, pentru care Intrarea Mântuitorului odinioară în Ierusalim constituie preînchipuirea intrării credin­cioșilor împreună cu El în Împără­ția cerească pe calea deschisă prin jertfa Sa împărtășirii acestora cu El, urmând calea virtuților creș­tine, potrivit îndemnurilor pericopei apostolice a zilei.

Seara, ierarhul a participat la Denia din Sfânta și Marea Luni săvârșită la Catedrala Veche din Arad. La final, Corul „Armonia” al catedralei a susținut un concert specific acestei perioade a anului bisericesc, care a cuprins și cântări cu specific liturgic sau pricesne culese de prof. Ovidiu Boaru. La final, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire membrilor corului, dirijorului lor și tuturor celor prezenți.