Duminica Vameșului și a Fariseului la catedrala din Târgoviște

Data: 06 Feb 2023

Mulți credincioși au luat parte duminică la Sfânta Liturghie să­vâr­șită în Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște de Înaltprea­sfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târ­goviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Runcu I, județul Dâmbovița, pe teologul Emanuel Drăghici, absolvent al cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

În cuvântul său, ierarhul a explicat sem­ni­fi­cația duhovnicească a perioadei Triodului, cu frumoasele reverberații teologice și poetice ale cântărilor sale, ca timp de pregătire pentru Postul Învierii Domnului, dar și ca laudă adusă Preasfintei Treimi.

Înaltul ierarh a aprofundat înțe­lesurile pastoral-misionare, teologice și spirituale ale Parabolei Va­meșului și a Fariseului, arătând efectele catastrofale ale mândriei, ca rădăcină a tuturor celorlalte păcate, ce urâțește frumusețea sufletului uman și ne răpește libertatea pe care ne-a oferit-o Tatăl ceresc ca cel mai mare dar al vieții, ne-a transmis Biroul de presă al Arhi­episcopiei Târgoviștei.