Filantropie la început de an organizată de preoții din Protopopiatul Fălticeni

Un articol de: Pr. Georgian Rotar - 17 Ianuarie 2020

Preoţii din Protopopiatul Fălticeni, sub îndrumarea părintelui protopop Adrian Dulgheriu, au venit în sprijinul elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, oferindu-le banii necesari pentru dotarea noului cabinet școlar. Aceştia au fost folosiţi pentru achizițio­narea de materiale sanitare, instrumentar medical, mobilier și medicamente conform metodologiei în vigoare.

Momentul de predare a pachetelor a avut loc marți, 14 ianuarie 2020, la începerea noului semestru școlar, în prezența părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, a părintelui profesor Bogdan Cojoleanca, directorul seminarului, a părinţilor profesori și a elevilor.

Părintele director Bogdan Cojoleanca a mulțumit în numele instituției pentru efortul depus de preoții din protopopiat pentru dotarea cabinetului medical, „dar și pentru ajutorul acordat la con­struc­ția noilor clădiri ale seminarului teologic, fără de care nu am fi ajuns până aici”.

„Scopul acestei acțiuni este de a oferi elevilor un climat corespunzător în vederea desfășurării activităților din cadrul seminarului, dar mai ales pentru studiul și timpul pe care ei îl petrec în cadrul acestui centru de învăță­mânt. Dorim ca și pe viitor să putem fi alături de Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen pentru a duce la îndeplinire construcția acestei școli, dar și să punem umărul la formarea acestor suflete tinere care mai târziu ne vor urma pentru a sluji și păstori credincioșii pe calea mântuirii”, a concluzionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu. Construcția noului seminar din Suceava a început la data de 6 iunie 2017, iar anul trecut s-au dat în folosință internatul şi un corp separat pe trei niveluri.