Ierarhul Dunării de Jos i-a vizitat pe deţinuţii din Penitenciarul Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 16 Ianuarie 2022

În Duminica a 29-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați. La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din Galați, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică care relatează vindecarea de către Domnul Hristos a zece oameni bolnavi de lepră: „Iubirea Mântuitorului nu este programată, ea nu se măsoară cu numărul de cazuri rezolvate, ci iubirea se măsoară cu infinitul. Până va exista un singur suferind, iubirea este suferindă, iar Iisus ne-a adus iubirea răstignită. Blaise Pascal a spus că ‹‹Hristos va fi răstignit pe cruce până la sfârşitul veacurilor››, când se va sfârşi păcatul şi moartea şi va fi proclamat cer nou şi pământ nou”.

Întrucât astăzi a fost şi sărbătoarea Cinstirii lanţului cu care a fost legat în temniţă Sfântul Apostol Petru, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a mers după Sfânta Liturghie la Penitenciarul de maximă siguranţă din municipiul Galaţi pentru a fi în comuniune de rugăciune cu persoanele private temporar de libertate din această unitate de detenţie.

În capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta penitenciarului, ierarhul locului a rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori şi a săvârşit slujba de pomenire pentru deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi, trecuţi la cele veşnice. La eveniment au participat reprezentanţi ai penitenciarului, preotul capelan şi câteva persoane private de libertate, cu respectarea normelor sanitare în vigoare. În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre sărbătoarea de astăzi şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să facă din timpul petrecut aici un un timp al pocăinţei, al îndreptării şi al cultivării dragostei faţă de semenii noştri.