În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Sfântul Ierarh Nicolae prăznuit cu bucurie la parohia din Anenii Noi
Joi, 19 decembrie, comunitatea ortodoxă din orașul basarabean Anenii Noi a trăit o zi de mare sărbătoare, prilejuită de hramul Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”. Cu această ocazie binecuvântată, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, aducând mângâiere și bucurie în inimile celor prezenți.
Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de pe ambele maluri ale Prutului, ierarhul a fost întâmpinat cu căldură de parohul bisericii, părintele protopop Victor Bejan, și de mulțimea credincioșilor veniți să participe la această sărbătoare. Din partea Centrului eparhial, printre cei care au slujit alături de Înaltpreasfinția Sa s‑au numărat părintele Constantin Olariu, secretar eparhial, și părintele arhidiacon Maxim Sturza, consilier mitropolitan.
De asemenea, la eveniment a fost prezent și părintele Manuil Dorneanu de la Parohia Pipirig, județul Neamț, din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, însoțit de un grup de credincioși care au adus un strop de tradiție românească prin interpretarea colindelor străvechi.
Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, construită cu sprijinul generos al Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte și prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a devenit un simbol al unității de credință și neam. Finalizarea lucrărilor de construcție și înfrumusețarea sfântului lăcaș au fost posibile și datorită eforturilor comunității, ca semn al iubirii de Dumnezeu și de aproapele.
Cu binecuvântarea ierarhului, în cuvântul său de învățătură, părintele Constantin Olariu a vorbit despre viața pilduitoare a Sfântului Ierarh Nicolae, subliniind virtuțile milosteniei, smereniei și iubirii jertfelnice.
La rândul său, Mitropolitul Basarabiei a adresat clericilor și credincioșilor un cuvânt de mângâiere în care a evidențiat importanța contribuției colective la ridicarea bisericii.