Întâlnire a preoților de caritate din sectorul 1

Un articol de: Filip Hristofor Cane - 29 Feb 2024

Preoții de caritate care deservesc instituțiile medicale și de îngrijire a bolnavilor din sectorul 1 al Capitalei s-au reunit joi, 29 februarie, în rugăciune, la Capela „Sfânta Ecaterina”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 1, București.

În ziua de pomenire a Sfinților Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, un sobor de preoți format din slujitori de la așezămin­tele social-medicale a săvârșit slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ocrotitoarea sfântului lăcaș, urmată de Sfânta Liturghie. Soborul a fost condus de părintele Alin Nica, slujitor la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” și coordonator al preoților de caritate din Eparhia Bucureștilor. La slujbă au participat cadre medicale, pa­cienți și credin­cioși.

În continuare, părintele Alin Nica a prezentat contextul întâlnirii clericale, subliniind necesitatea colaborării dintre slujitorii din spitale și personalul medical pentru folosul pacienților. „Preoții de caritate din sectorul 1 și din nordul Capitalei, aproximativ 17 preoți, s-au adunat astăzi, pentru a-i cinsti în această zi pe Sfinții Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, urmând apoi prezentarea referatului părintelui Iulian Gabriel Mihalcea, slujitor la Spitalul Clinic CF 2 din București. A avut loc o dezbatere foarte constructivă, în care am centralizat ideile preo­ților și proiectele pe care le avem în desfășurare, în acest An omagial al îngrijirii bolnavilor. Consider că întâlnirea a fost foarte constructivă, frumoasă, pentru că am centralizat multe idei pe care le putem pune în aplicare și care se încadrează foarte bine în lucrarea preotului de caritate”, a declarat părintele Alin Nica.

Părintele Gabriel Mihalcea, slujitor la Spitalul Clinic CF 2, ne-a declarat: „Am discutat despre colaborarea pe care preoții de caritate o au cu cadrele medicale și cum poate fi îmbunătățită această colaborare, în scopul însănătoșirii trupești și sufletești a celui suferind. Atât preotul, cât și medicul trebuie să fie oameni care dau încredere, care dau speranță. Rolul preotului de caritate este ca împreună cu medicii de spitale să sădească în sufletele bolnavilor nădejdea și dragostea în Dumnezeu”.