Istorie, credinţă şi înnoire în Lavra Sfântului Calinic
Orice pelerin care merge la Mănăstirea Cernica este purtat pe cărările pline de sfinţenie ale marii lavre de dragul Sfântului Ierarh Calinic, pildă exemplară de trăire a vieții monahale, de împlinire a cuvintelor Evangheliei şi râvnă filocalică, specifică marilor Părinți ai Bisericii.
Întâlnirile şi bucuriile duhovniceşti, oricât de tainice ar fi, rodesc cu voia Domnului, pentru fiecare, la timpul potrivit. Aici, în acest edificiu duhovnicesc emblematic pentru Cetatea Bucureștilor, grijit cu dragoste și chibzuință, viața mănăstirească curge în albia cea mănoasă a rugăciunilor înaintașilor cu viață sfântă.
În prezilele sărbătoririi Sfântului Ierarh Calinic, colegul nostru, fotoreporterul Mihnea Păduraru, păstrând discreţia specifică aşezămintelor monahale, a dorit să surprindă în cadre fotografice istoria, viaţa şi înnoirile acestei mănăstiri. Cu osteneală, dar şi multă bucurie ne oferă tuturor un prețios dar cu valoare istoriografică.
Astfel, din panorame generoase sau fine detalii vedem cum chipul înnoit al aşezămintelor preafrumoasei Mănăstiri Cernica este rodul jertfei actualei obști, a miilor de credincioşi care vin aici să se roage, sub părinteasca purtare de grijă şi binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.