Medici italieni în vizită la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 26 Septembrie 2023

Un grup de 43 de tineri medici italieni, absolvenți ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, secția externă, din provincia italiană Enna, au venit în municipiul de la Dunăre pentru a participa la examenul de licenţă şi la cursul festiv organizate la încheierea studiilor universitare.

Cu acest prilej, medicii italieni au vizitat Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Vizitatorii au fost însoţiţi de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină din Galaţi şi de părinţii lor veniţi special în România pentru a participa la aceste momente de sărbătoare pentru copiii lor.

La Catedrala Arhiepiscopală, oaspeții s-au rugat şi au primit informaţii despre acest sfânt lăcaş de cult emblematic din Arhiepiscopia Dunării de Jos. De la catedrală, oaspeţii au vizitat Centrul eparhial şi apoi au mers la Casa arhierească unde au fost primiți de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. Au primit daruri din partea chiriarhului şi au mulţumit pentru ospitalitatea şi dragostea de care s-au bucurat în cadrul acestei frumoase deplasări.