Moment comemorativ dedicat părintelui arhimandrit Cleopa Ilie la împlinirea a 15 ani de la trecerea sa la Domnul

Data: 28 Noiembrie 2013

Luni, 2 decembrie 2013, la împlinirea a 15 ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui arhimandrit Cleopa Ilie (1998-2013), Patriarhia Română organizează un moment comemorativ dedicat personalităţii marelui duhovnic al neamului românesc, care se va desfăşura după următorul program:

La Catedrala patriarhală, după Sfânta Liturghie, de la ora 10:30, va fi oficiată o slujbă de pomenire a părintelui arhimandrit Cleopa Ilie.

În continuare, de la ora 11:00, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc vernisarea expoziţiei fotografice şi bibliofile dedicată marelui du­hov­nic de la Mănăstirea Si­hăstria.

De la ora 11:30, în Aula Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, va fi difuzat în premieră un film despre viaţa şi personalitatea părintelui arhimandrit Cleopa Ilie, reali­zat de postul de televiziune TRINITAS TV al Patriarhiei Române, şi vor fi prezentate evocări ale marelui duhovnic român de către cei care l-au cunoscut.

Momentul comemorativ consacrat părintelui arhimandrit Cleopa Ilie se va încheia la ora 13:30 cu sfinţirea unei plăci memoriale în fosta sa chilie din Reşedinţa patriarhală.

Vor participa ierarhi, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi ai Con­si­liului eparhial al Arhie­pis­copiei Bucureştilor, preoţi, profesori, monahi, monahii, studenţi şi credincioşi. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)