O nouă ediție a Festivalului Familiei

Un articol de: Silviu Dascălu - 24 August 2022

Festivalul Familiei, ediția a II-a, va avea loc în perioada 4-10 septembrie, în câteva locuri din Iași: Biserica „Sfântul Haralambie”, Ansamblul Mitropolitan și Parcul Copou. Seria evenimentelor debutează în 4 septembrie, cu Sfânta Liturghie, la Biserica „Sfântul Haralambie”, și cu un picnic dedicat familiilor. Ca și anul trecut, festivalul se desfășoară în preajma zilei de 9 septembrie, sărbătoarea Sfinților Părinți Ioachim și Ana, exemplu de cum poți primi răspunsul de la Dumnezeu în familie. În zilele de 5, 6 și 7 septembrie se vor derula atelierele dedicate în special tinerilor și familiei, în cadrul Ansamblului Mitropolitan. Înscrierile de participare se vor putea face în prealabil pe pagina Pro Vita Iași. În 5 septembrie va avea loc atelierul „Familia - răspuns pentru problemele dintre generații”, susținut de Iulia Țoța, mamă a 7 copii, fondator „Școala Familiei”. În 6 septembrie va fi atelierul „Familia - răspuns pentru tinerii care își caută sensul”, susținut de pr. Cosmin Brînză, paroh al Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Săcărești, iar în 7 septembrie va fi atelierul „Familia - răspuns pentru problemele soțului și ale soției”, susținut de pr. Dragoș Bălinișteanu, paroh al Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Curagău, și Daniela Băli­nișteanu.

Ziua festivalului din 10 septembrie, în Parcul Copou, va cuprinde o serie de activități, servicii și produse pentru întreaga familie, oferite de cei 30 de invitați:

  • Ateliere de pictură (Palade Creativ), caligrafie (Profa de caligrafie), teatru (Art You School), muzică (Opis Band), cusut tradițio­nal (SOFR Iași), înfrumusețare și îngrijire (Vision Beauty Studio), hârtie manuală, Brățări de bine și Crește-ți visul (ROD) etc.;
  • Consultanță în alăptare și baby­wearing (Caty Popa Consultant), activități pentru educația timpurie (DimiKids), Stație de Ecologie Relațională (Active Learning Baby), Gătit în familie (Tăiței Grădină­rești) etc.;
  • Jocuri pentru copii (Raise&Care, Alandala, Young Engineers, Împreună pentru Miroslava ș.a.)
  • Concert caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru beneficiarii proiectului „Dar pentru copii”.

Intrarea este liberă și participarea la activități gratuită. Singura con­di­ție este solidarizarea în jurul po­veștii unei mame a 5 copii, nevoită să îi îngrijească singură, într-o locu­in­ță în care îndură frigul. Scopul festivalului este unul caritabil, cel de strângere a donațiilor pentru a construi CASA CRINEI.

Prima ediție a Festivalului Familiei a avut loc în 11 septembrie 2021, în Piața Unirii, și a marcat 10 ani de activitate Pro Vita Iași.