O nouă lucrare în limba română a părintelui arhimandrit Zaharia Zaharou

Data: 05 August 2020

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut de curând volumul „Pecetea pre­zenței lui Hristos în inima omului”, scris de cunoscutul părinte duhovnicesc contemporan, arhimandritul Zaharia Zaharou, urmaș al Sfântului Cuvios Sofronie Saharov. 

Lucrarea apare printr-o colaborare dintre Editurile Patriarhiei Române și mănăstirea ortodoxă din Essex, Marea Britanie, deținătoarea drepturilor de autor, informează basilica.ro. Traducerea a fost realizată, după originalul în limba greacă, de monahiile Tecla și Porfiria de la mănăstirea ortodoxă din Essex. 

Cele cinci capitole ale volumu­lui vorbesc despre: Vederea duhovnicească; Cuvântul lui Dum­nezeu și slujirea dumnezeiască; Darul preoției; Calea monahală; Lepădarea înțelepciunii. 

„Atunci când urmăm lui Hristos, singura noastră grijă este să-I fim bineplăcuți și în tot ceea ce facem să-I aducem mul­țu­­mire. Însă, mai întâi, trebuie să stabilim o legătură autentică cu El, cultivând în noi smerenia vameșului și pocăința nestrămutată a fiului risipitor. Dumnezeu l-a zidit pe om în așa fel încât acesta să-și afle împlinirea și desăvârșirea în legătura sa unică și personală cu Ziditorul său”, scrie părintele arhim. Zaharia Zaharou.

Volumul poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.