Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” oferit unui episcop sirian

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 08 Decembrie 2022

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, 6 decembrie, Mănăstirea Antim din București a găzduit un eveniment eclezial care învederează bunele relaţii pe care Biserica Ortodoxă Română le are cu celelalte Biserici Ortodoxe surori.

În cadrul unei ceremonii restrânse, Preasfinţitul Părinte Dimitrie (Demetrios) Cherbak, Episcop de Baniyas din Siria, Patriarhia Antiohiei, aflat într-o vizită în ţara noastră, a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea (Oranta)” pentru ierarhi. Engolpionul cu icoana Maicii Domnului şi gramata de acordare a ordinului i-au fost oferite Episcopului sirian de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

La finalul ceremoniei la care a participat şi Preasfinţitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum din Patriarhia Antiohiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Dimitrie şi-a manifestat recunoştinţa pentru distincţia primită şi pentru primirea călduroasă de care s-a bucurat în ţara noastră.